Olen myös muualla internetin ihmeellisessä maailmassa
twitter: @JaniOsmo instagram: @janiosmo

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Prätkähiiriä

Käytiin porukoiden kanssa Haltialan Wanhassa Pehtoorissa mopoilla pyörähtämässä, ja katselemassa muiden pyöriä. Joka kesä-keskiviikko Haltialaan kokoontuu "muutamia" prätkähiiriä. Suosittelen ehdottomasti tapahtumaa kaikille pyöräilijöille ja pyöristä pitäville!





Vähän piti tietenkin kuvailla, vaikka yleensä en jaksa tälläisissa tapahtumissa yrittää. Nyt oli kumminkin pyörillä kivasti väliä niin mahtui. Ja pitihän sieltä yksi lähikuvakin saada mukaan! Kuviin hain lähinnä tapahtuman rauhallista ja vähän klassista tunnelmaa. Moottoripyöristä ja niitä ajavista ihmisistä kun tuntuu mediassa aina olevan esillä negatiivinen kuva, kun 95% pyöräilijöistä on oikeasti mukavaa, rentoa ja jopa lainkuuliaistakin porukkaa. Minäkin yritän olla kaikkea näitä. Pääsääntöisesti... ;)

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lumilintu



Tällä viikolla Photo Challengen aiheena oli extreme angles. Taas jäi viimetippaan, sillä kuvan otin vasta tänään aamulla kun deadline muutaman tunnin päästä. Kuvassa siis meidän duunin viskikone, josta saa juomansa -16 asteisena. Samalla kone tekee pullosta hienon näköisen jäädyttämällä sen. Tässä kuvassa pullo on vasta viilennysvaiheessa, jolloin etikettikin näkyy.

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lihaa

Taas tuli perjantai ja grilli-ilta duunissa. Porukkaa olikin reippaasti paikalla kisan ja hyvän ilman johdosta! Itse pyörittelin pulloja tiskin takana, Miki ja Meelis grillissä sekä Aki, Sivi ja Emma blokkaamassa. Hommaa riitti jokaiselle, ja aika kului nopeesti. Kuviakin kerkesin ottamaan vasta kun kaikki 104 henkeä oli saanut juomansa haettua, eli alkoi pojilla olemaan ruuat jo melkeen grillattuna. Mutta onneks oli vielä ihmisiä jäljellä, niin tulee kuviin tunnelmaa.






keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Märkää


Duunissa tuli otettua nopea räpsy hikoilevasta lasista ja himassa leikittyä Aperturella. Maaginen kuva jopa! ;)

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Piilokamera


Photo Challengen aiheena oli tällä viikolla piilokamera, eli ottaa kuva ihmisestä joka ei tiedä että häntä kuvataan. Aihe osoittautui paljon vaikeammaksi kuin aluksi ajattelin. Luotin paljon perjantaisiin frendin synttäreihin, joiden piti alkaa Hietsussa, mutta sään takia etkoilut pidettiinkin synttärisankarin luona jossa salaa kuvaaminen on paljon vaikeampaa! Piti siis viimeisenä iltana katsella ikkunasta ulos, ja yrittää tarttua tilaisuuteen.
Onneksi illalla sattui ikkunan alle sopivasti koirien kokoontumisajot, josta räpsin muutaman kuvan. Tämän valitsi, koska nainen vaikuttaa selittävänsä asiaa aivan täysillä ja samalla koirien ilmeet ovat luokkaa "mennäänkö jo, please".

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mopo

Arkistojen kätköjä kaivetaan, tällä kertaa kuvia rakkaasta Hondasta.

Lyhyt mopo-historiani
15 vuotiaana sain rippilahjaksi skootterin. Se oli pirteän oranssi, kiinalainen ja sillä pääsi ympäriinsä yksin ja kavereisin kanssa.

16 vuotiaana menin ensimmäisen kerran kesätöihin, palkaksi sain kevytmoottoripyörän. Se oli mahtavaa kun pääsi oikeille autoteille ajamaan!

18 vuotiaana lähti kevari pihasta samalla sekunnilla lumien kanssa ja tilalle tuli "oikea" moottoripyörä. Pyörän tehoja piti tosin rajoittaa, sillä laki sallii 18-19 vuotiaan ajaa pyörää jossa on 25 kilowattia tehoa. Aikanaan tämä ärsytti suuresti, mutta todennäköisesti se on suurin syy siihen että olen vieläkin elossa. Kun 20 vuotiaana rajoittimet oli poistettu muistan miettineeni ensimmäisillä ajokerroilla "onneksi en saanut tätä suoraan 18 vuotiaana, ei toivoakaan että olisin hengissä selvinnyt!"

Nykyisen pyörän malli on siis Honda 900RR Fireblade, vuosimallia 96 (eli ikää jo 17 vuotta!). Nyt tällä pyörällä menossa neljäs kesä, ja kuvia on "muutamia" kertynyt. Tässä niistä mielestäni parhaimmat.

Joulukuu 2010

Talvella otin pyörästä kauan haaveilevani kuvan verstaalla. Sammutin pommisuojan kaikki valot, ja käytin valona halogeenilla toimivaa työmaavalaisinta. Pidän tästä kuvasta suuresti. Tämä on yksi ensimmäisiä yrityksiäni ottaa oikeita kuvia oikealla kameralla. Tunnelma on juuri sitä mitä hain.

Syyskuu 2011

Hartolan kesien aikana tuli käytyä paljon tutustumassa läheisiin mutkapätkiin. Iltaisin oli mahtavaa käydä duunin jälkeen pienella lenkilla ja räpsiä kuvia. Olen aina pitänyt kuvista joissa liikkuvat valot muodostavat kuvioita. Tässä kuvassa onnistuin kanssa vangitsemaan juuri sen tunnelman mitä halusin. Pyörä on selvästi parkissa, ja muutenkin on rauhallista, mutta ohi ajaneiden autojen valot tuovat tarvittavan säväyksen. Haastellisinta oli saada kuva niin että alueella kulkisi kumpaankin suuntaan auto valotusaikana (30s), oltiin kumminkin keskellä metsää kesäiltana.

Toukokuu 2012

Emäsalo on mahtava paikka lähteä käymään himasta iltalenkillä. Tie joka sinne vie on erittäin mukavaa mutkittelua, ja maisema joka tien päädyssä odottaa! Ensimmäisellä kerralla tulin tietä vähän reippaammin ja loppu meinasi päästä yllättämään, varsinkin koska juuri ennen veneenlaskupaikkaa on vielä jyrkkä alamäki heti mutkan jälkeen. Onneksi kuivana selvittiin!

Heinäkuu 2010


Nämä kaksi ovat ehdottamasti lempikuviani Hondasta! Hartolla oli taas kerran kaunis kesäilta, olin kymmenen jälkeen tulossa duunista kämpille kun huomasin pellolla hienon usvan. Pakko oli tehdä pieni mutka matkaan.

Ensimmäinen kuva on mielestäni kaunis jo pelkästään maisemansa takia, kaunis vihreä pelto yhdistettynä usvaan luo kauniin tunnelman. Mielestäni pyörä sopii tähän kuvaan hyvin, ehkä juuri siksi koska sporttinen pyörä ja rauhallinen maisema ovat täysin vastakohtia.

Toinen kuva on se jota useimmiten näytän kun joku kysyy olenko kuvannut pyörääni. Taas vastakohdat hallitsevat ja tunnelma on mahtava: rauhallisen kesäillan keskeyttää nopeasti tietä pitkin etenevä murina. Tie näyttää jatkuvan loputtomiin, sillä usva luo hienon verhon parin sadan metrin päähän.

Jos vierailet Hartolassa ja haluat löytää tämän tien tuntevat paikalliset sen nimellä Kilin-kolin-polku, niin monta kulkuvälinettä on kuulemma suoran viereisiin koivuihin ajettu.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Pullaa

Duunissa oli taas kerran hyvää tarjottavaa... En maistanu ku pari vaan ;)


Lähikuvaa taas vaihteeks, oon vaan jotenki nyt hurahtanu siihen! Tehtiin tästä myös meille duuniin pikkusiin hintalappuihin haalea taustakuva.

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Pelimies

Käytiin mutsin kanssa Talmassa voittamassa juomat vastustajaparilta, ja matkalta tarttui myös pari kuvaa.



Kesäisiä kuvia, kesän kunniaksi. Ylemmän laitoin myös tämän viikon Photo Challenge-kisaan.

torstai 11. heinäkuuta 2013

Australia

Arkistojen havinaa luvassa:

Loppuvuodesta 2011 kävin kuuden viikon reissun ympäri Australiaa, tässä muutama kuvan reissun varrelta.


Brisbanessa sattui eteen iloinen näky! Olen niin kaupunkilaispoika, että olen haaveillut aina itsekin tälläisestä hääkuvasta.


Olen pitkään haaveillut kuvasta jossa tie vain jatkuu loputtomiin. Aussien takamailla näitä teitä todellakin riitti! Lämpöä taisi olla varjossa noin 39 astetta, eli tien pinta oli varmaankin noin tuhat astetta. Kivasti tie väreilee, ja näyttää todellakin kuin tie vain jatkuisi...


Välimatkat todellakin olivat vähän eri mittaisia kuin täällä päin maailmaa.


Minibussin keulamaskiin oli jäänyt pikkupurtavaa kiinni ;) Lähikuvien rakastajana piti tämä ikuistaa. Tietenkin silloin kun oli suora pätkä tietä taustalla!


Keskeltä aavikkoa löytyi myös välillä keitaita. Ei luonto isoa tippaa vettä tarvitse, niin heti on vihreää näkyvissä!


Liikkuva vesi on vain niin hienoa... Kameralle piti vain etsiä kunnon tuki kuvan ajaksi, mutta onneksi löytyi sopiva kivenkolo. Toinen hankaluus oli löytää paikka josta sai ikuistettua edes lähes koko putouksen.


Kaksitoista apostolia piti toki käydä kanssa katsastamassa! Salamia näkyi taivaalla harvakseltaan, ja puolen tunnin verran jouduin räpsimään jotta sain yhden ikuistettua yläkulmaan.


Joulu vietettiin Tumutin järvellä. Viton perään puhallettava patja, ja matkailuauto on valmis!



Tuli on kanssa erittäin mielenkiintoinen elementti. Leirinuotiota yritin joka ilta ikuistaa onnistuneesti, tänä iltana sattui sopivat pilvet ja valot taivaalle. Lisäksi olen aina pitänyt muusta tulesta irtonaisista lieskoista. Kuten tässä on liekin yläpuolella oikealle pienen erilliset liekit.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kypärä

Tänään tuli käytyä Stormilla (toista kertaa tällä viikolla) ostamassa uusi kypärä, kun sattui olemaan tarjouksessa pyörän väreihin sopiva malli. Nyt kun saisi vain vanhan myytyä eteenpäin, niin ei tulisi niin kalliiksi! Vanhassa ei siis mitään vikaa ollut, mutta olihan se pakko käydä ostamassa pyörän väreihin sopiva kun noita keltaisella värityksellä varustettu kypäriä on kohtuullisen harvassa tarjolla... Himaan kun pääsin piti uusi ostos ikuistaa heti kameralla, eli siis lähikuvia taas kerran tarjolla:






keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Likainen pyörä

Kävin eilen illal pyörää pesemässä verstaalla, kun tuli Salon märällä reissulla niin likaiseksi! Koneen jäähtymistä odotellessa viihdytin itseäni kuvailemalla likaisia yksityiskohtia.





Aperturessa säädin kuvista hieman "raffimpia". Sopii mielestäni kuvien tyyliin. Tuolla uudella objektiivilla on kyllä kiva leikitellä varsinkin tällaisissa kuvissa!

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Maaseutumatkailua

Tänään oli vaihteeksi vapaapäivä, lähdinpä siis Hondaa ulkoiluttamaan. Suuntana itä, eli Sipoo ja Porvoo.


Sipoossa on 1521-tien varressa peräkkäisillä pelloilla S-marketin ja K-marketin mainoksilla varustetut vanhat, pikkuhiljaa kaatuvat, ladot. Muistaakseni tämä oli siellä ennen, tai ainakin minä sen huomasin ennen kilpailijan mainosta. Huomasin mainoksen ensimmäisen kerran about 5-6 vuotta sitten, ja kiinnitti kyllä heti huomion!



Kävin hetken mielijohteesta myös katsastamassa, miltä Talman laskettelurinteeseen kuuluu. Hauskan näköisiä nuo hissit ja muut systeemit leikkaamattoman ruohon seassa.